Deze methode wordt vooral toegepast in het gelaat; kin, wangen en de bovenlip. In tegenstelling tot IPL of laser kunnen alle haren behandeld worden, omdat we niet op het pigment werken maar met een stroomsoort. Dus ook grijze haren kunnen behandeld worden.

Er zijn meerdere oorzaken voor het ontstaan van overbeharing:

  • Hormonaal (storing / zwangerschap / overgang)
  • Bepaalde ziektebeelden en/of medicatie
  • Erfelijke aanleg

Er bestaan 2 methodes: Diathermie en Blend

Diathermie: Dia = door, Thermie = warmte. De stroom wordt omgezet in een warmte hierdoor wordt het haarzakje vernietigd.

Blend = mengen / samenvoegen. Door 2 stroomsoorten samen te voegen ontstaat er loogvorming in de haarfollikel, hierdoor wordt de hele follikel vernietigd waardoor de kans op nagroei afneemt.

Bij beide methodes wordt gewerkt met een flinterdun naaldje (even dik/dun als het haar zelf).
Het naaldje wordt niet in de huid geprikt, maar glijdt langs het haar naar binnen. Dit is geheel pijnloos. Op het moment dat de stroom ingeschakeld wordt treedt er enige gevoeligheid op. Dit ervaart men doorgaans als een warm / scherp gevoel. Doordat er warmte ontstaat zal de huid na de behandelingen nog enigzins rood eruit zien, dit trekt snel weer weg.

Doordat alleen de haren in de groeifase behandeld kunnen worden, zijn er meerdere behandelingen nodig. De haren in de behandelde haarfollikels komen niet meer terug (mits in groeifase behandeld).

‘Slapende’ en/of inactieve haarfollikels zijn haarfollikels die al vanaf de geboorte aanwezig zijn, alleen zijn ze niet actief. Deze kunnen geactiveerd worden door bijv. medicijngebruik of hormonen. Is dit het geval dan zullen er opnieuw meerdere behandelingen moeten plaatsvinden om de haren te verwijderen.

Tevens kunnen ook de volgende huidoneffenheden behandeld worden:

  • Ontsierende adertjes
  • Couperose
  • Steelwratjes / fibromen
  • Bloedblaren